Verfraaien van de nutskasten

Iedereen kent ze wel, de grijze nutskasten vol technisch apparatuur die in het straatbeeld opduiken. Gelukkig zijn een aantal steden en gemeenten kampioen in het verfraaien van deze lelijke nutskasten.

Ook op ons grondgebied hebben wij een aantal nutskasten die er maar grijs en vuil uit zien. Het idee om deze kasten te verfraaien is evenwel niet nieuw. In mei 2017 stede N-VA voor om de nutskasten te voorzien van stickers. Schepen Dierick stelde toen dat dit mocht van Eandis (nu Fluvius) en dit technisch ook kon, mits de nodige aandachtspunten. Toenmalig schepen Lien Verwaeren stelde evenwel geen voorstander te zijn omwille van de kostprijs. De toenmalige suggestie vanwege de Open Vld-fractie, om te werken met graffiti, werd evenwel een beter alternatief gevonden.

Open Vld stelt dan ook opnieuw voor om het nuttige aan het aangename te koppelen en de nutskasten op te waarderen tot bescheiden pareltjes van Dendermondse kunst door middel van graffiti. Om de kostprijs zo laag mogelijk te houden en lokaal talent de kans te geven zich te ontwikkelen stellen we voor samen te werken met lokale partners zoals onze stedelijke kunstacademie, lokale kunstenaars, Oudheidkundige kring, edm.

Op deze manier ziet onze stad er fraaier en netter uit én geven we lokaal talent publieke expo-ruimte.

Addendum: we danken de bevoegde schepen voor haar engagement om dit te realiseren